Αναγνωρισμένο κέντρο εφαρμογής ακουστικών βαρηκοΐας.

Η Επικοινωνία είναι αναγνωρισμένο κέντρο εφαρμογής ακουστικών βαρηκοΐας, με υπεύθυνη την κα Παλαιοθεοδώρου Ουρανία ακοοπροθετιστής H.A.D. Επίσημο μέλος του συλλόγου ακοοπροσθετιστών Ελλάδος, η οποία ασχολείται με την εφαρμογή των ακουστικών βαρηκοΐας ενεργά 22 χρόνια.

Είμαστε το πρώτο κέντρο κατασκευής εκμαγείων ( καλούπια για ενδωτιαία και οπισθωτιαία ακουστικά ). Το εργαστήριο μας βρίσκεται στον χώρο μας στην Πάτρα προκειμένου να εξασφαλίζεται η επεξεργασία των καλουπιών σε περίπτωση μη καλής εφαρμογής των στον ακουστικό πόρο. Η τεχνική υποστήριξη γίνεται άμεσα στο εργαστήριό μας έτσι ώστε να αποφεύγεται η ταλαιπωρία της αναμονής της επισκευής.

Η αποκατάσταση της βαρηκοΐας είναι ευκολότερη στα αρχικά της στάδια. Η έγκαιρη αναγνώριση και αντιμετώπισή της σημαίνει ότι δίδονται στο βαρήκοο άτομο νέες δυνατότητες και ευκαιρίες. Τελείωσε η εποχή που η χρήση του ακουστικού βαρηκοΐας θεωρείτο ως στίγμα αναπηρίας. Σήμερα με την επικουρία της τεχνολογίας παρέχεται στους χρήστες μια νέα κατηγόρια ακουστικών συσκευών προσφέροντας πολύ καλύτερη ποιότητα ήχου, μειωμένο θόρυβο περιβάλλοντος και περισσότερες δυνατότητες εξατομίκευσης. Η εμφάνισή τους διαφέρει από αυτά του παρελθόντος σε μέγεθος, ποικιλία διακριτικού στυλ αυξάνοντας έτσι την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση του χρήστη

Συχνές Ερωτήσεις & Απαντήσεις

Απαντάμε συνοπτικά στις συνήθεις ερωτήσεις σας

Τα ακουστικά βαρηκοΐας δεν έχουν ημερομηνία λήξεως. Η διάρκεια ζωής τους εξαρτάται από την φροντίδα που τους παρέχουμε και εάν τηρούμε τους τακτικούς ελέγχους που ορίζει ο κατασκευαστής.
Τα ακουστικά νέας τεχνολογίας που διαθέτουμε, επαναπρογραμματίζονται και ρυθμίζονται σε οποιαδήποτε μεταβολή της ακουστικής σας ικανότητας ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες σας, σε σχέση με τα παλιάς τεχνολογίας ακουστικά που είχαν περιορισμένες δυνατότητες επαναρρύθμισης.
Σε περίπτωση που η ακουστική μας ικανότητα έπεφτε με το πέρασμα του χρόνου τότε θα έπρεπε να αγοράσουμε καινούρια ακουστικά.

Οι νέες σειρές ακουστικών έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα προβλήματα του ανεπιθύμητου και ενοχλητικού σφυρίγματος κατά την χρήση τους.
Τα συστήματα ελέγχου υψηλής τεχνολογίας αποτρέπουν αυτά τα συμπτώματα και η εξάλειψη τους μας επιτρέπουν να απολαμβάνουμε την εφαρμογή των ακουστικών μας βοηθημάτων.

Ενώ η απώλεια ακοής δεν είναι αναστρέψιμη, οι αιτίες που οφείλονται σε αυτή μπορούν να προληφθούν. Οποιαδήποτε αντιμετώπιση της απώλειας ακοής σας αρχίζει με μια αξιολόγηση της από έναν γιατρό ή έναν επαγγελματία ακοοπροθετιστή.

Μόλις μάθετε το είδος και το μέγεθος της απώλειας της ακοής σας, θα είστε σε θέση να λάβετε τις αποφάσεις σας για την αντιμετώπισή της. Μία μορφή αντιμετώπισης του προβλήματος αποτελούν τα ακουστικά βαρηκοΐας, τα οποία επαναφέρουν περίπου σε φυσιολογικά επίπεδα την ακοή μας.

Το αντίθετο, η βαρηκοΐα δεν έχει να κάνει καθόλου με την ηλικία του ατόμου. Υπάρχουν μωρά που γεννιούνται βαρήκοα, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό των ασθενών με βαρηκοΐα βρίσκεται μεταξύ των 45 και 65 ετών ζωής.

Ένα ακουστικό βαρηκοΐας μπορεί να δυναμώσει, στην απαιτούμενη ένταση, συχνότητες τις οποίες αδυνατείτε να ακούσετε, να προσδώσει ευκρίνεια και καθαρότητα στην ομιλία, να σας βοηθήσει να ακούσετε καλύτερα την ίδια σας την ομιλία, να σας βοηθήσει αποτελεσματικά στην καθημερινή σας ζωή.

Είναι προφανές πως ένα ακουστικό βαρηκοΐας δεν μπορεί να σας επαναφέρει την φυσιολογική ακοή. Παράλληλα, δεν μπορεί να μετατρέψει παραμορφωμένους ήχους σε καθαρό ήχο καθώς και να σας επιτρέψει να ακούτε μόνο ότι ήχους εσείς επιθυμείτε.

Ο ήχος εισέρχεται από το περιβάλλον μέσω ενός ανοίγματος στο ακουστικό βαρηκοΐας και συλλαμβάνεται από το μικρόφωνο. Μέσω ενός ή πολλών ενισχυτών ήχου, ο ήχος ενισχύεται και στην συνέχεια εξέρχεται από το ακουστικό και εισέρχεται στον ακουστικό πόρο. Το ακουστικό βαρηκοΐας τροφοδοτείται μέσω μιας πολύ μικρής μπαταρίας.

Αυτό εξαρτάται καθαρά από τις ανάγκες της καθημερινότητας και του τρόπου ζωής που διάγετε. Μιας και κάθε άνθρωπος διαθέτει 2 αυτιά, είναι σωστό να φοράτε 2 ακουστικά, ένα στο κάθε αυτί σας, ώστε να ακούτε φυσιολογικά ήχους που προέρχονται και από τις δύο πλευρές του περιβάλλοντός σας.

Ωστόσο, εάν οι ανάγκες σας ικανοποιούνται και με την χρήση ενός ακουστικού, μπορείτε φυσικά να συμβιβασθείτε και με ένα ακουστικό.

Ποτέ μην αγοράζετε ακουστικό βαρηκοΐας από πλανόδιους πωλητές ή από ραδιο-τηλεοπτικές διαφημίσεις, διότι δεν μπορείτε να γνωρίζετε ακριβώς την ποιότητα κατασκευής του προϊόντος.

Πάντα να προσέχετε να αγοράσετε το ακουστικό σας από κατάστημα με αριθμό αναγνώρισης CE.

Καλό είναι, στα ραντεβού σας για την επιλογή ακουστικού να έχετε μαζί σας έναν συγγενή ώστε να προσδιοριστούν καλύτερα οι ανάγκες σας και το κατά πόσο παρεμβαίνει η απώλεια ακοής σας στην καθημερινή σας ζωή.

Σε περίπτωση που το ακουστικό σας σταματήσει να λειτουργεί, παρουσιάσει βλάβη ή αρχίσει να σφυρίζει επικοινωνήστε αμέσως με τον ακοοπροθετιστή σας. Σοφό είναι να κρατάτε ένα ημερολόγιο με τις εμπειρίες σας κατά τη χρήση του ακουστικού, ώστε να βοηθήσουν τον ακοοπροθετιστή σας στην επόμενή σας επίσκεψη.

Ο ΕΟΠΥΥ χορηγεί το ποσό των 450 ευρώ κάθε 4 χρόνια για αγορά ακουστικού βαρηκοΐας.

Τι είναι κοχλιακό εμφύτευμα; Και πως λειτουργεί;

Το κοχλιακό εμφύτευμα είναι μια ηλεκτρονική συσκευή, η οποία προσφέρει ακοή στα άτομα που πάσχουν από υψηλή βαρηκοΐα ή έχουν χάσει την ακοή τους εξαιτίας κάποιου τραύματος.Το εμφύτευμα είναι κατάλληλο επίσης, για παιδιά με κώφωση και δίνει τη δυνατότητα σε πολλούς ανθρώπους να βιώσουν την ακρόαση για πρώτη φορά.

Πως λειτουργεί;

Το κοχλιακό εμφύτευμα είναι μια συσκευή υψηλής τεχνολογίας και έρχεται να αντικαταστήσει τα κατεστραμμένα ή νεκρά τριχωτά κύτταρα του κοχλία, ερεθίζοντας άμεσα το ηχητικό νεύρο. Τα σήματα διαβιβάζονται από το ακουστικό νεύρο στον εγκέφαλο και μετατρέπονται σε ήχους.

Τι είναι η αμφίπλευρη εμφύτευση;

Είναι λογικό να ακούμε καλύτερα με δύο αυτιά παρά με το ένα, επομένως η αμφίπλευρη εμφύτευση κοχλιακών εμφυτευμάτων και στα δύο αυτιά παρέχει μια πληθώρα πλεονεκτημάτων όπως • Ακούτε καλύτερα σε περιβάλλον με θόρυβο • Συλλαμβάνεται πιο εύκολα την προέλευση του ήχου • Ξεχωρίζετε πιο εύκολα την ομιλία και ακούτε πιο καθαρά • Η ποιότητα του ήχου αναβαθμίζεται και ο ήχος είναι πιο φυσικός και έντονος • Δεν χρειάζεται πλέον να καθίσετε μπροστά όταν πάτε κάπου ( π.χ εκκλησία, θέατρο κ.λ.π) για να ακούτε, επειδή το εμφύτευμα εντοπίζει την κατεύθυνση του ήχου όπου και να καθίσετε.

Η απόφαση εφαρμογής ενός ή δύο ακουστικών βαρηκοΐας εξαρτάται από την διάγνωση του τύπου και του βαθμού της ακουστικής απώλειας του ασθενή.
Σε γενικές γραμμές θα πρέπει να θεωρείται αυτονόητο ότι εφόσον έχουμε πρόβλημα και στα 2 αυτιά θα πρέπει να ακολουθείται η λύση της αμφίπλευρης εφαρμογής ώστε να έχουμε ως αποτέλεσμα την καλύτερη κατανόηση των ήχων και την καλύτερη διάκριση ομιλιών σε θορυβώδη περιβάλλον.
Η φύση έχει ορίσει ότι μπορούμε να λειτουργήσουμε ακουστικά χρησιμοποιώντας και τα 2 όργανα ακοής και δεν μπορούμε να το παραβλέψουμε.

Η απόφαση εφαρμογής ενός ή δύο ακουστικών βαρηκοΐας εξαρτάται από την διάγνωση του τύπου και του βαθμού της ακουστικής απώλειας του ασθενή.
Σε γενικές γραμμές θα πρέπει να θεωρείται αυτονόητο ότι εφόσον έχουμε πρόβλημα και στα 2 αυτιά θα πρέπει να ακολουθείται η λύση της αμφίπλευρης εφαρμογής ώστε να έχουμε ως αποτέλεσμα την καλύτερη κατανόηση των ήχων και την καλύτερη διάκριση ομιλιών σε θορυβώδη περιβάλλον.
Η φύση έχει ορίσει ότι μπορούμε να λειτουργήσουμε ακουστικά χρησιμοποιώντας και τα 2 όργανα ακοής και δεν μπορούμε να το παραβλέψουμε.